יום שישי, 7 באוקטובר 2016

פיתוח גוף תזונה ותוספים

פיתוח גוף תזונה בסיסית תוספים ומושגים.
אם כך יש דבר שאני קורא לו משולש הכושר (קליט לא?) שהוא בעצם פעילות אירובית, פעילות אנאירובית ותזונה והדגש על כל צלע הוא לפי מטרה (למרות שאת רוב האחוזים כמעט תמיד מקבלת התזונה).


עיצוב וחיטוב

עכשיו בואו נתעכב רגע על ''עיצוב וחיטוב'' שהם בעצמם שני דברים שונים

חיטוב- זה בעצם מילה שמתארת תקופה או עונה בתהליך האימונים של מפתחי גוף שונים ולא רק שרירנים (בודיבילדרים) אלא גם דוגמנים ושאר מפתחי גוף בעונה הזאת הדגש הוא על הורדת אחוזי שומן באופן יחסית קיצוני ופחות דגש על גדילה במסת השריר להבדיל מעונת הגדילה ששם המטרה היא לעלות בכמה שיותר מסת שריר ופחות להתחשב באחוזי השומן מכיוון שרובנו לא מפתחי גוף אפשר גם להתייחס לרצון ''להתחטב'' כרצון להוריד את אחוזי השומן כדי שייחשף השריר הנמצא מתחת לשומן

עכשיו בנוגע למושג עיצוב... אין דבר כזה

אי אפשר לעצב שריר מכיוון שהוא בנוי גנטית אפשר אולי קצת להאריך או לקצר אותו (באמצעות מתיחות למשל) אך אין שום דרך לשנות את איך שהוא נראה או את איך שהוא בנוי גנטית בעבודה אנאירובית אנחנו בעצם מגדילים אותו, בדיוק איך שהוא או בעבודת סבולת אנאירובית אנחנו משפרים את יכולת ההתאוששות שלו ומצופפים את סיבי השריר אך אין שום דרך לשנות את המבנה הגנטי של שריר


תזונה על רגל אחת

עכשיו לגבי התזונה על קצה המזלג אם מקפידים על יחס נכון של חלבון פחממה שומן סיבים וויטמינים אז הכול קשור בעצם לקלוריות על מנת להוריד אחוזי שומן ו/או במשקל אנחנו צריכים להיות במצב שנקרא גרעון קלורי שהוא בעצם מצב שבוא אנחנו מוציאים יותר קלוריות ממה שאנחנו מכניסים לצורך העניין אדם ששוקל 75 קילוגרם שורף מעצם זה שהוא חי ומתקיים 1600 קלוריות בהערכה גסה ונניח שהוא מכניס 1800 קלוריות ביום אבל מבצע פעילות גופנית ששורפת 500 קלוריות אם כך אותו אדם ירזה 300 קלוריות ביום (קילוגרם= 7000 קלוריות) מה שחשוב להגיד זה שמאד מאד קשה יש גם שיגידו בלתי אפשרי לעלות מסת שריר בגרעון קלורי

גרם חלבון= 4 קלוריות גרם פחממה= 4 קלוריות גרם שומן= 9 קלוריות גרם אתנול(אלכוהול)= 7 קלוריות

כאשר אנחנו בגרעון קלורי עדיין מומלץ לשמור על כמות של גרם חלבון לכל קילוגרם בגוף ביום וגרם וחצי לפחות של פחממה כדי שלא נאבד יותר מדי מסת שריר אחרת יכול להיות מצב שבו נרד במשקל אך לא באחוזי השומן אלא במסת השריר למה אתם שואלים? הגוף שלנו כמו כל גוף של כל חיה בנוי לשרוד, משומן הוא יכול להפיק יותר אנרגיה מאשר שריר לכן יעדיף לשמור את השומן ל ''מקרה חרום'' אמיתי ואת השריר ה ''פחות'' נחוץ (השרדותית) לאכול עכשיו כדי שנוכל לשרוד כמה שיותר זמן עד שנמצא את הארוחה הבאה (פרימיטיבי אבל אם תחשבו על זה די חכם) לכן נחוץ לספק גם בגרעון קלורי את האוכל הנכון בהפרשי זמן נכונים כדי שגופנו יוכל להרגיש בטוח ולא רעב ונוכל לשרוף שומן (למרות שגם שם יש איזשהו גבול קשה מאד להגיע לאחוז שומן חד סיפרתי)

סטרואידים וחומרים שונים

עכשיו קצת לגבי סטרואידים-

הסטרואידים המוכרים יותר הם סטרואידים אנבולים (אנבול= גדילה /לצורכי גדילה /משפיע על הגדילה (ההפך נקרא קטבול) לא כל החומרים נכנסים להגדרה סטרואידים אבל אני יעשה הכללה מכיוון שרובם נצרכים לאותה המטרה לא כל החומרים הם אנבולים לצורכי היפרטרופיה(היפרטרופיה = ברוב המקרים גדילה במסת השריר למרות שאפשר להגדיר את המושג כעל גדילה ברקמה מסוימת) יש גם חומרים שהם שורפי שומנים הנועדו לתקופת החיטוב אצל מפתחי גוף חומרים אולו בין אם אנבולים ובין אם לא, משפיעים מאד על הגוף באופן אינדוידואלי לטוב ולרע (ויש הרבה רע)

נתחיל אם ה ''טוב'' חומרים כמו טסטסטורון (שכבר קיים אצלנו) או GH ועוד כאלה בהכללה הם בעצם הורמוני גדילה
שמעתי פעם על אדם שלקח ''פרוהורמון'' ושילש את כוחו הפיזי בפחות מחודש ויש גם אנשים שזה משפיע עליהם יותר, עוד כח וגדילה במסת השריר זה מה שיקרה למשתמשים מצד שני הדברים ה ''רעים'' שעלולים לבוא הם- הצטמקות של האשכים, שיעור יתר בגוף, התקרחות בראש, אכזריות ואגרסיביות רצינית, ייחום תמידי, אימפוטנציה, נזק לכליות וכבד עקב סינון וניקוי החומרים ועוד רבים וטובים.

הרבה מפתחי גוף מקצועיים עוברים אחת לשנה או שנתיים ניקוי מלאכותי (רפואי) של הכבד מכיוון שהחומרים שלקחו העמיסו כל כך שאם הם לא יעברו ניקוי שכזה הם עלולים לקרוס ולמות

עכשיו בנוגע לשורפי שומנים שגם נכללים בקטגוריה, חומרים אלה או לפחות רובם מאיצים את קצב הלב באופן חד לאורך זמן מה שגם גורם לחום גופנו לעלות (אם כך בעצם ניהיה במצב של חולי תמידי)

דבר זה מסוכן מאד במיוחד בטווח הקצר והקטלניים בנזקיו האפשריים הם אי ספיקת לב, דום לב בעיות חריפות בכליות וכבד ושוב עוד רבים וטובים.

אז למה בעצם מפתחי גוף וספורטאים תחרותיים משתמשים בהם?

מכיוון שהם בהחלט מועילים בהעלאת מסה חיטוב ושיפור ביצועים וספורטאים ברמה כזו חושבים על ה''גביע'' לפני הבריאות

בשורה התחתונה סטרואידים בין אם אנבולים ובין אם לא מסוכנים ובעלי תופעות לוואי ממשיות, לדעתי נוראות ולא הייתי ממליץ לאף אחד להשתמש בהם.

תוספי מזון

עכשיו בואו נדבר קצת על תוספי מזון... מהם תוספי מזון? תוספי מזון הם חומרים, רובם טבעיים שעובדו בתהליך כזה או אחר על מנת שנוכל להפיק מהם את מירב התועלת בואו נדבר קצת על התוספים המוכרים יותר

אבקת חלבון- אבקת חלבון הוא תוסף שברוב המקרים מורכב מדברים שנמצאים באוכל שלנו, רוב אבקות החלבון יכילו חלבון מי גבינה שהוא נחשב האיכותי ביותר לאחר אימון אנאירובי, אם כך אז למה לנו לא פשוט לאכול מוצרים שיש שמרכיבים חלבון וחומרים דומים? שתי סיבות, הראשונה והפחות מהותית היא שברוב המקרים (במיוחד אם החלבון באבקה הוא ''אזולייט'') הוא ייספג יותר מהר בשרירים מאשר האוכל והסיבה השנייה והמשמעותית יותר היא שאבקות חלבון ותוספים בכלל נועדו לאנשים שלא אוכלים מספיק מסיבה כזו או אחרת לדוגמה אם יש לי מתאמן שמטרתו לגדול במסה אבל הוא לא אוכל מספיק כדי לגדול אז אמליץ לו להשתמש באבקת חלבון וברוב כמעט מוחלט מהמקרים אמליץ לו להוסיף גם ''סוכר ענבים''

סוכר ענבים- סוכר ענבים הוא בעצם סוג של פחממה (פחממה=גלוקוז= סוכר) פשוטה המועלה מעוד בספיגת החלבון אשתמש במטפורה, רכב למשל, נגיד והחלבון הוא מרצדס והפחממה היא הגלגלים אז לא יעזור לי אם יהיו לי 7 מכוניות הן צריכות הרי גלגלים

אז למה יש כאלו שלוקחים אבקת חלבון בלבד? אומנם יש לנו מאגרי פחממות בגוף (גליקוגן וכו) אבל לא מומלץ לקחת אבקת חלבון ללא סוכר ענבים ואם אנחנו לא מפחדים מהשמנה אז ניקח אפילו גיינר

אז מה זה גיינר?

גיינר- גיינר הוא תוסף בעל ריכוז גבוה של חלבון כמו ואולי קצת יותר מאבקת חלבון רגילה אבל יש בו כמות גבוהה מאד של פחחמות לתקופת גדילה אצל רוב המתאמנים הוא מומלץ אבל צריך לקחת בחשבון שיש בו המון קלוריות וייקחו אותו מתאמנים שאין להם חשש לעלות קצת גם באחוזי שומן

קריאטין- מבין התוספים שנבדקו מחקרית (כך סיפר לנו המרצה בוינגייט)קריאטין הוא אחד התוספים שקיבל אחוזי הצלחה גבוהים ולהבדיל מתוספים אחרים סביר מאד להניח שהוא עושה את משהוא אמור לעשות אז מה הוא אמור לעשות? קריאטין נופח מים אל תאי השריר ובכך משפר את כוחנו הפיזי ב2 - 8 אחוזים אומנם זה רק בזמן שהשריר מלא נוזלים אך זה אומר שנוכל זמנית להתאמן עם משקל קצת יותר גבוה וכך לשפר את כוחנו תופעות לוואי נפוצות: צמא.

אלקרניטין- הוא תוסף בסימן שאלה הוא אמור בצורה כלשהי לשרוף קצת יותר קלוריות בזמן מנוחה אך הוא לא הוכח מעולם לא שהוא עובד ולא תופעות הלוואי, בינתיים עד שייבדק אמליץ לא להשתמש בו



מאת – בר שמעון גז- מאמן כושר אישי. מאתר: articles.
bargez191@gmail.com
אין האמור לעיל לשמש כיעוץ אישי כל הכתוב הינו מידע כללי ואין להתבסס עליו כהכוונה אישית.
כל הזכויות שמורות

יום חמישי, 6 באוקטובר 2016

יום ראשון, 2 באוקטובר 2016

לרדת במשקל קובי עזרא, ירידה במשקל Diet2all

לרדת במשקל עם ד"ר קובי עזרא, ירידה במשקל בשיטת Diet2all. תודה לאתר: http://diet2all.net.



יום שישי, 23 בספטמבר 2016

חומצות אמינו אנטיקטבוליות לפיתוח שרירים והגוף

חומצות אמינו אנטי-קטבוליות לפיתוח שרירים והגוף עם דר' עזרא קובי (תודה ל: http://diet2all.net).

ח. האמינו גלוטמין המסונתזת מגלוטמט ע"י פעולה של synthetase גלוטמין. גלוטמט נוצר מאלפא קטוגלוטראט, כחומר ביניים במעגל קרבס, ואמוניה. http://bodybuilding-4-u.blogspot.com/






כאשר אנו מתאמנים לפתח גוף חזק וגדול יותר, הכרחי דתדלק את השרירים ברמה התאית. חומצות אמינו מסועפות שרשרת (BCAA), ולין, לאוצין, ואיזולויסין, מהווים כ- 1/3 מחלבון השריר. BCAA עשוי להפחית את עייפות השרירים, ומקצר את מהירויות התאוששותם, כמו כן מקטין את ניצולם של חומצות אמינו אחרות מהשריר במהלך אימון כלומר לעזור לגוף לספוג חלבון. מחסור בכל אחד מחומצות האמינו הנ"ל יגרם לאובדן השריר כלומר פירוק שרירים (קטבוליזם). בשונה מחומצות אמינו אחרות, ה-BCAA עוברת מטבוליזם בשריר ולא בכבד. http://bodybuilding-woman.blogspot.co.il/



מאגרי ה-BCAA מתרוקנים במהירות מהשריר בעת אימונים אינטנסיביים. לכן אם ניקח את ה- BCAA לפני ו / או במהלך האימון הדבר יגביר את הביצועים ויעכב את עייפות השרירים. אם ניקח BCAA מיד לאחר או לפני האימון הדבר יפחית את רמות הקורטיזול (שהוא הורמון שהורס שרירים).



למעשה ה-BCAA משמשות כנישאי חנקן מסייעים לשרירים לסנתז חומצות האמינו אחרות הדרושות לפעולת שרירים ולתגובה אנבולית = בניית שרירים. לכן, ה- BCAA מעורר את ייצור האינסולין, הפונקציה העיקרית הינה לאפשר לסוכר שבמחזור הדם להיכנס לתאי השריר ומשמש כמקור אנרגיה. ייצור אינסולין זה מקדם גם לספיגת חומצות אמיניות בשרירים.



לכן ה-BCAA בעלות השפעות אנאבוליות ואנטי קטבוליות בשל יכולתם להגביר את סינתזת החלבון באופן משמעותי, להקל על שחרורם של הורמונים, כגון: הורמון גדילה (GH), IGF-1, ואינסולין, ועוזרים לשמור על מאזן טסטוסטרון קורטיזול "טובים" יותר לבניית השירים.

יום רביעי, 21 בספטמבר 2016

ירידה במשקל וחומצות אמינו

ירידה במשקל עם חומצות אמינו שאלות ותשובות עם דר' עזרא קובי (תודות http://diet2all.net).

חומצות אמינו הן אבני הבניין של חלבונים. סוגים מסוימים  של חומצות אמינו מיוצרות בגוף בעוד שאחרות חייבות להאכל בתפריט הדיאטה שלנו.






חומצת האמינו 5-HTP, או 5 הידרוקסי טריפטופן, מסייעת להגביר את רמות הסרוטונין במוח. סרוטונין הוא נוירוטרנסמיטור המשפיע על התיאבון בין יתר, ואם רמתו יורדת, אז לרוב אנו נוכל יותר מזון ובעיקר פחמימות וסוכרים. למרות שהנוירוטרנסמיטור הנ"ל אינו נמצא באופן טבעי במזונות, המבשר (מקדם) שלו, היא חומצת האמינו טריפטופן, המלוי בעוף, מוצרי חלב, תפוחי אדמה ועוד ירקות עליים ירוקים. http://fastdiet2u.blogspot.co.il/

מחקרים במרכז הרפואי של אוניברסיטת מרילנד מצאו שנטילת תוספת של 5-HTP עשויה להוביל לצמצום התיאבון ובכך לירידה במשקל.

לאוצין, ולין ואיזולאוצין שלוש חומצות אמינו מסועפות שרשרת. מחקר שנערך בשנת 2004 בראשות Shimomura ופורסם בכתב "Journal of Nutrition" תומך בטענות ש- BCAAs מתחמצנים בשרירי השלד במהלך אימון תוספת המעודדת בניית מסת שריר רזה ומונעת נזק לשרירים. הגדלת מסת שריר רזה בגוף מובילה מטבוליזם מוגבר, אשר בתורו גורם לרמות גבוהות יותר של שריפת שומן וקלוריות.

תוספי תזונה לספורטאים, חומצות אמינו לאנרגיה גופנית

תוספי תזונה לספורטאים, חומצות אמינו לאנרגיה גופנית להלן ראיון עם דר' עזרא יעקב (תודה לאתר: http://diet2all.net).

חומצות אמינו מסועפות שרשרת מתחמצנות בשרירים במהלך פעילות גופנית, בשיעור שנראה ביחס ישר לשיעור הכולל של החמצון במיטוכונדריה, ולכן ספיגת החמצן בשרירים התלוי בזרימת הדם, כך הפירוק של חומצות אמיניות מסועפות שרשרת בטרנסאמינזות (Rennie, 1996).

עם זאת, הסכום הכולל של האנרגיה אשר מסופקת ע"י תהליך הנ"ל, אפילו בשיעורים גבוהים של חמצון, הוא נמוך יחסית, ואינה תרומה משמעותית מחלבון כדלק מטבולי במהלך פעילות התכווצות (Millward et al., 1994; Rennie, 1996).






השפעות מועילות אפשריות של תוספי חומצה אמינו מסועפות שרשרת: תיאורטית, תוספי חומצה אמינו מסועפות שרשרת עשויות לספק יתרונות באחת מארבע דרכים, כדי להקטין את השימוש בדלקים אחרים כולל גליקוגן, לעכב פירוק חלבון השרירים, ומעכבות להובלת טריפטופן למוח, ובכך להגביל את הגברת סינתזת הסרוטונין אשר מעורבת ההשערה כי העייפות המרכזית (Hassmén et al., 1994).

http://supplements-diets.blogspot.com/



יש, למעשה, כמה עדויות לכך שתוספי חומצה אמינו בשרשרת עושה, במידה מסוימת, שיחלוף הגליקוגן בשריר (MacLean et al., 1996; Blomstrand and Newsholme, 1996).


יום שני, 19 בספטמבר 2016

אנטיאייג'ינג, ויטמין D למניעת התחלואה

אנטיאייג'ינג, ויטמין D למניעת מצבי חולי עם דר' עזרא יעקב (תודות לאתר: http://diet2all.net).

הצריכה המומלצת של ויטמין D: צריכת ויטמין D ניתן למדוד בשתי דרכים: במיקרוגרם (מק"ג) וביחידות בינלאומיות (IU). מיקרוגרם אחד של ויטמין D הוא שווה ל- 40 IU של ויטמין D.



תינוקות 0-12 חודשים - 400 IU (10 מק"ג)

ילדים 1-18 שנים - 600 IU (15 מק"ג)

מבוגרים לגיל 70 - 600 IU (15 מק"ג)

מבוגרים מעל 70 - 800 IU (20 מק"ג)

נשים בהריון או מניקות - 600 IU (15 מק"ג).







למרות שלגוף ישנה את היכולת לבצע סינתזה של ויטמין D, ישנן סיבות רבות לחסרים הנוצרים. פיגמנטים של עור כהה ושימוש בקרם הגנה יכולים להפחית משמעותית את יכולתו של הגוף לספוג את הקרינה האולטרה-סגולה B (UVB) קרני השמש הנדרשים בכדי לייצר את ויטמין D.



מסנן קרינה עם מקדם הגנה של SPF 30 יכול להפחית את היכולת של הגוף לסנתז את הוויטמין בכ- 95%. גם לזווית שבה קרני השמש מכה כדור הארץ יכול להשפיע על הקליטה.



אנשים שגרים ברוחב צפוני או באזורים של זיהום גבוה, או העבדים בלילה  צריכים לשאוף לצרוך תוספת של ויטמין D נוסף למקורות מזון בכל הזדמנות אפשרית. תינוקות יונקים באופן בלעדי נמצאים בסיכון גבוה למחסור בויטמין D, במיוחד אם הם בעלי גוון עור כהה או חשיפה מינימאלית לשמש.

האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים ממליצה שכל התינוקות היונקים צריים לקבל כ- 400 IU ויטמין D ליום כתוסף אורלי.



תוספי ויטמין D זמינים, אך עדיף להשיג כל ויטמין או מינרל באמצעות מקורות טבעיים תחילה. זה לא ויטמין או מינרל הבודד בלבד שהופכים מזונות מסוימים חלק חשוב בתזונה שלנו, אך הסינרגיה של חומרים מזינים מזון עובד יחד ומאפשרים ספיגה גדולה יותר. לדוגמה, ויטמין D הוא מסיס בשומן, כלומר הקליטה שלו דורש שומן. בנוסף, המגנזיום חיוני להמיר את ויטמין D לצורה פעילה. http://fast-diet-weight-loss2u.blogspot.com/



אור השמש הוא המקור הנפוץ והיעיל ביותר של ויטמין D. מקורות המזון העשירים ביותר לויטמין D הם: דגים שמנים ושמן דגים. הנה רשימה של מזונות עם רמות טובות של ויטמין D:

בקלה כבד שמן, 1 כף: 1,360 IU.

הרינג, טרי, גלם, 4 אונקיות: 1,056 IU.

דג חרב, מבושל, 4 אונקיות: 941 IU.

פטריות maitake גלם, 1 כוס: 786 IU.

סלמון, sockeye, מבושל, 4 אונקיות: 596 IU.

סרדינים, משומר, 4 אונקיות: 336 IU.

חלב דל שומן מועשר, 1 כוס: 120 IU.

טונה, משומר במים, סחוט, 3 אונקיות: 68 IU.

ביצה, עוף, גדולים ולשלמים: 44 IU.